Pilatese Dair Her şey

07-01-2024 16:34
Pilatese Dair Her şey
İstikrarlı bir şekilde pilates yapanlar, pilatese başlayıp sürekli yarıda bırakanlar, hiçbir şey yapmayıp uzaktan izleyenler… Herkes burada mı? Hazırsak pilatese dair her şeyi anlatmaya başlıyoruz.

 

 

Bedenini ve Zihnini Dönüştür

 

Pilates, beden ve zihin arasındaki dengeyi yakalamanın mükemmel bir yoludur. İstikrarlı bir şekilde pilates yapmak, fiziksel sağlığını iyileştirmenin yanı sıra içsel dengeni bulmana da yardımcı olur. Pilatesi istikrarlı bir şekilde sürdürdükçe zihinsel ve duygusal bir rahatlama hissedecek, günlük yaşamın getirdiği stresi yavaş yavaş geride bırakarak azaltacaksın. Sadece nefes kontrolünü öğren ve kendine odaklan. Ev ortamından sıkıldığında dışarı çık, yürü. Bir sahilde, bir parkta ya da ormanda, o an nerede olmak istiyorsan orada pilates yap. Kısacası pilatesi aracı yaparak kendini keşfetmenin yollarını dene.

 

 

Bir Değişiklik Var

 

Pilatesi düzenli bir şekilde yaptığında kendindeki değişimleri fark edeceksin. Bu değişimler hepimizde aynı şekilde ortaya çıkmaz çünkü başlangıç noktamız, geçmişimiz, yaşam tarzımız ve hedeflerimiz farklıdır. Pilatesin faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz:

 

  • Duruşunu düzeltir
  • Sırt ve boyun ağrılarına iyi gelir
  • Tüm vücudunu çalıştırır
  • Zayıflamana yardımcı olur
  • Konsantrasyonunu artırır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Stresini azaltır
  • Karın kaslarını güçlendirir
  • Esnekliğini artırır.

 

Kısacası bu liste uzayıp gider…

 

Yanlış Biliyor Olabilirsin

 

Bir türlü pilatese başlayamıyorsan sebebi pilates hakkında yanlış bildiklerin olabilir.

 

Esnek olmana gerek yok

 

Pilates zaten zamanla vücut farkındalığını artırarak, hareket aralığını genişleterek sana esneklik kazandırır.

 

Pilates aletlerine ihtiyacın yok

 

Pilatesi sadece özel aletlerle yapılabilen bir egzersiz olarak düşünebilirsin fakat pilatesin ekipmansız versiyonu da oldukça etkilidir.

 

Tabii ki sadece kadınlar için değil

 

Ee, hangi yüzyılda yaşıyoruz canım? Pilates, her cinsiyet ve yaş grubu için uygundur ve erkekler de büyük faydalar elde edebilir.

 

Sadece karnı mı çalıştırır?

 

Hayır, hayır, hayır.

 

Pilates, karın kaslarını çalıştırmakla sınırlı değildir. Birçok farklı kas grubunu hedefleyen egzersizleri içerir, bu da tüm vücutta dengeli bir güçlendirme sağlar.

 

 

Her Şey Güzel ama Tek Başıma Pilates Yapamam mı Diyorsun?

 

Ona da çözümümüz var. Uzmanlarımız eşliğinde seviyene, vücuduna ve ihtiyaçlarına uygun olarak bir pilates programı çıkarıyor ve sana özel dersler sunuyoruz.

 

 

Dilersen ilk dersimize ücretsiz olarak katılabilir, pilatesi deneyimledikten sonra karar verebilirsin, yerimizi biliyorsun, bekliyoruz.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.