Yeni Trend Skin Cycling Nedir?

07-01-2024 16:35
Yeni Trend Skin Cycling Nedir?

Cilt Bakımında Yeni Dönem: Skin Cycling

 

Yılın en heyecan verici trendlerinden biri olan ve TikTok’ta 3.5 milyardan fazla görüntüleme alan Skin Cycling’i duymayanımız kalmadı. Peki nedir bu Skin Cycling?

 

 

Skin Cycling Nedir?

 

Skin Cycling, temelde cildi belirli bir süre boyunca farklı ürünlerle tedavi etmeyi ve bu döngüyü belirli aralıklarla tekrarlamayı içeren bir cilt bakım stratejisidir. Bu, cildinin değişen ihtiyaçlarına daha iyi adapte olmanı ve mevsimsel değişikliklere, yaşa, çevresel faktörlere uyum sağlar.

 

 

Neden Tercih Ediliyor?

Eskiden çoğumuzun cilt bakım rutinini temizleme jeli, tonik ve nemlendirici oluştururdu. Şimdiyse cilt bakım rutinimize farklı etken maddelere sahip serumlardan maskelere, peelinglerden özel göz çevresi kremlerine kadar birçok ürünü ekliyoruz. Cilt bakımında monotonluk, uzun vadede istenen sonuçlara ulaşmayı zorlaştırıyor. Skin Cycling’te ise her gece etken maddeler arasında değişiklik yaparak cildin aşırı uyarılması ve yalnızca bir ürüne alışması önleniyor. Her birkaç günde bir ürünler arasında değişiklik yaparak sonuçları maksimize ederken tahriş en aza indiriliyor.

 

Adım Adım Skin Cycling

 

Peeling ile Başlangıç

 

İlk gece, cildini temizleyip hafifçe kuruladıktan sonra nazik bir peeling uygula fakat içerisindeki tanelerin cildine zarar vermediğinden emin ol. Bu adım, cildini ölü hücrelerden arındırır ve temiz bir başlangıç yapmana yardımcı olur.

 

Retinol ve Retinoid Gecesi

 

İkinci akşam, peeling yerine retinol veya retinoid uygulayarak cildine yeni bir deneyim sun. Bu etkili maddeler, cildin yenilenmesine katkıda bulunur ve kırışıklıklarla savaşır.

 

Nemlendirme ve Onarım

 

Üçüncü ve dördüncü akşamlar, cildini tamamen nemlendirip onarmaya odaklan. Nazik bir temizleyici, hyaluronik asit serumu ve etkileyici bir nemlendirici ile cildini şımart.

 

Skin Cycling Döngüsü

 

Beşinci gece, tekrar başa dönerek skin cycling döngüsünü sürdür. Bu strateji, cildinin alışkanlık kazanmasını önler ve her gece farklı bir bakımın keyfini çıkarmana olanak tanır.

 

 

Kimler Skin Cycling’ı uygulayabilir?

 

Aslında kuru, yağlı ve karma cilde sahip her birey Skin Cycling’ı uygulayabilir fakat cildin hassassa orada işler değişiyor. Hasas bir cilt tipine sahipsen öncelikle retinol gibi içerikleri denemeli, cildinin alerjik reaksiyon verip vermediğinden emin olmalısın.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.